.

 נאמני תברואה
סדנת בריאות ובטיחות בטיפול במזון

תעודה רשמית מטעם משרד הבריאות
מוענקת למסיימי התכנית

.

בשיתוף עיריית ירושלים - האגף לקידום עסקים,
משרד הבריאות ומט"י ירושלים

סדנה המעניקה את הכלים והידע איך להתנהל נכון בתחום התברואה, היגיינה ובטיחות מזון, בכל תהליכי הרכש, האחסון, הייצור, ההכנה וההגשה.

בירושלים תרבות המזון והבילוי במגמת התפתחות תמידית.
זו מגמה חשובה ומשמחת וחשוב לשמר אותה.
בשל כך, הוגדרו במשרד הבריאות תקנים ונהלים קבועים בענייני תברואה, החלים על כל בית עסק.
על מנת לאכוף את הסטנדרטים האלה, קיים מנגנון לפיקוח ובקרה.
בעזרת הסדנה תוכלו לדעת ולהבין את כל הפרמטרים הנדרשים לעמוד בסטנדרטים של משרד הבריאות, ותוכלו לנהל את עסק ההסעדה בצורה הטובה והבטוחה ביותר מתוך ידע והבנה.
לעוברי המבחן בסוף הקורס תינתן תעודה מטעם משרד הבריאות "נאמן תברואה".

סדנת בטיחות ובריאות בטיפול במזון מתאימה לכל מי שנמצא בענף ההסעדה בירושלים והסביבה.
טבחים, מנהלי מטבח, מסעדנים, עובדים בתחום שימור מזון, אירוח ומלונות, מנהלי חברות קייטרינג, קניינים ועוד..

 

תאריך פתיחה: 21.11.18                 ימי רביעי 8:30-13:30                    בית ברש, דרך בית לחם

טעימות מהתכנית

טיפול נכון במזון

בטיחות מזון והרעלת מזון, ההיבט החוקי בבטיחות מזון והפיקוח על בטיחות המזון

תנאי תברואה נאותים בבית האוכל

שליטה בפתוגנים בסביבת ייצור, תהליך הניקוי והחיטוי ותחזוקת מבנים, HACCP ועוד...

תחזוקת מבנים

מזיקים והלחימה בהם, איסוף איחסון וסילוק פסולת מוצקה, תחזוקת השרותים הסניטטרים עוד...

יסודות אלמנטריים בבקטריולוגיה של מזון והעברת מחלות

   חיידקים - תכונות וגורמים, התרבות המיקרואורגניזמים, חום לחות וחמצן ועוד..

טיפול בכלים וציוד לעבודה במטבח

ניקיון, הייגינה והמפרט האחיד לתקנות רישוי עסקים

טכניקות ייצור ושימור בשר ודגים

תקנות יישון בשר, נקניקיון ונקניקים, דגים נאים ועוד...

מנחה ראשית ורכזת הקורס - ד"ר גל זגרון

D.V.M, Ms.C מומחית לבריאות הציבור הווטרינרית אחראית במחוז ירושלים, לשכת הבריאות ירושלים.
בעלת תואר שני בנוירוביולוגיה, דוקטר לרפואה וטרינרית מהאוניברסיטה עברית ומומחית בבריאות ציבור וטרינרית

 

ד"ר גל זגרון

.

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.